0165-820 981 Bereikbaar op werkdagen tussen 07:00 - 17:00

Ventilatie

Het word vaak vergeten, maar onbewust is het een hele belangrijke factor in een gezonde leefomgeving. De Ventilatie van uw woning of pand.

Vroeger werden er huizen gebouwd waar veel luchtlekkages voorkwamen, zoals bij de muren, vloer en dakaansluiting en ook was de kierdichtheid van ramen en deur slecht. Door al deze gebreken kon er echter wel een grote hoeveelheid lucht in en uit het huis komen. Ondanks dat er veel energie verloren ging, was de ventilatie wel uitstekend. Tegenwoordig is de wijze van bouwen veel veranderd. Zo worden vloeren, wanden en daken voorzien van een isolatielaag. Hierdoor is de kierdichtheid en luchtdichtheid fors verbeterd. Door deze verbeteringen in de bouw, zijn de huizen in ventilatie toch een stuk achteruit gegaan. In een luchtdichte woning is ventileren absolute noodzaak om vocht-, schimmel- en gezondheidsproblemen te voorkomen. Daarom is het zeer belangrijk geworden uw huis of pand te voorzien van een juist aangepast ventilatiesysteem.

Een energiezuinig en comfortabel binnenklimaat. Dat zijn de uitgangspunten geweest bij de ontwikkeling van de Duco woonhuisventilatie box. Door de betrouwbaarheid van dit type, sluit het zeer goed aan bij het duurzame imago van De Bruijn Installatiewerken. De Ducobox is energiezuinig door de toepassing van gelijkstroommotoren en comfortabel door de mogelijkheid van een radiofrequente draadloze bediening en evt. Co2 sensoren en vochtsensor.

De afzuigunit ventileert meerdere ruimtes in de woning. Voor een goede luchtverdeling worden afzuigventielen aangebracht op de openingen van de ventilatiekanalen. Via deze afzuigpunten wordt lucht afgezogen terwijl via luchttoevoeropeningen (bijvoorbeeld roosters) in de gevels van woon- en slaapkamers, verse lucht van buiten naar binnen komt.

Naast het mechanische ventilatiesysteem stellen wij ook de mogelijkheid het WTW systeem toe te passen.
Omdat één van de ingrijpende zaken de Energie Prestatie Norm is, moeten er vaak aanpassingen in de woning worden aangebracht die geheel nieuw zijn.

De ‘Warmte Terug Win-installatie’, ook wel het WTW systeem.

Wat houdt een WTW systeem in?

  • Warmte die terug gewonnen wordt
  • Een goede ventilatie in de woning
  • Behaaglijke warmte in de woning
  • Altijd een frisse woning

In het systeem van de woning zit een zogenaamd WTW. Door een motor in de unit wordt de lucht van buiten naar binnen gezogen. In de unit wordt de lucht gelijk opgewarmd. De verwarmde lucht wordt verder de woning in getransporteerd en uitgeblazen in de ruimtes waar  regelmatig mensen verblijven, de leefruimtes in een woning (of actief gebruikte werkruimtes, wanneer deze installatie zich bevind in een werkpand). Vanuit deze verblijfruimtes wordt de lucht door de woning getrokken naar de afzuigpunten. Waarna het door de leidingen weer terug komt bij de WTW installatie. In de WTW wordt de warmte uit de lucht gehaald en verder naar buiten geblazen. Dit kan u een energiebesparing opleveren tot wel 85%!

Laat uw ventilatiesysteem vakkundig ontwerpen en aanleggen door de vakmensen van De Bruijn Installatiewerken. Wij kijken samen naar wat uw woning nodig heeft en houden daarbij natuurlijk rekening met het energieverbruik.
Uiteraard zorgen we ervoor dat uw ventilatiesysteem op en top blijft werken, door periodiek onderhoud uit te voeren. Zo hoeft u alleen nog maar te genieten van de gezonde lucht die door uw woning circuleert!

Wilt u meer weten over de geschikte ventilatie installatie voor uw woning of pand?
Bel ons gerust, onze adviseurs staan voor u klaar.