Alle zorg onder een dak

Medisch Centrum de Grebbe, is een gezondheidscentrum waarin de patiënt centraal staat en waarin meerdere zorgverleners samenwerken rondom en samen met de patiënt.
Hier wordt een zeer breed pakket aan zorgvoorzieningen geconcentreerd, zodat de patiënt in hetzelfde gebouw terecht kan voor huisartsenzorg, apotheek, fysiotherapie, prikpost, psycholoog en vele andere voorzieningen.
Onze opdracht was om een installatie systeem te ontwerpen waarbij alle gebruikers naar eigen behoefte de temperatuur konden regelen.
Daarnaast moest het gaan om een duurzame installatie.

Uitdaging

Veel verschillende mensen, betekent veel verschillende wensen.
Bij de fysio draait het om luchtverversing en niet te hoge temperaturen in de oefenruimte.
De medicijn opslag van de apotheek heeft weer andere voorwaarden.
Hierdoor hebben wij gekozen voor een VRV systeem met heat-recovery in combinatie met een wtw-installatie voor de ventilatie.
Dit gebouw komt hiervoor uitstekend in aanmerking, de warmte die wij bijvoorbeeld bij de Fysio onttrekken kunnen we elders weer in het bebouw gebruiken om een ruimte te verwarmen.
Dus echt duurzaam!
Door ook nog eens gebruik te maken van warmte terugwinning via mechanische ventilatie, zijn de energiekosten erg laag.

Ook is er veel aandacht besteed aan het ontwerp van de waterleiding omdat in een Medisch centrum de legionella preventie erg belangrijk is.
De douches zijn bijvoorbeeld uitgerust met een automatische cyclus spoeling, indien deze langere tijd niet zouden worden gebruikt.
Wij maken een risico inventarisatie en schrijven een legionella beheersplan, zodat de gebouwbeheerder exact weet hoe hij deze installatie moet beheren.

Wij verzorgen nog jaarlijks het onderhoud en de service opvolging om het gehele systeem in topconditie te houden en de gebruikers te ontzorgen.