Vernieuwend

Deze woning in wouw heeft een ware metamorfose ondergaan, niet qua uiterlijk aan de buitenkant maar van binnen is deze volledig gestript.
De wens was om de woning moderner te maken en comfortabeler in gebruik, dit gecombineerd met duurzame technieken binnen de mogelijkheden van een bestaande bouw.

Hele klus

Nadat alle bestaande installatie door ons waren verwijdert en de woning volledig aan de binnenzijde was gestropt konden we weer beginnen met de opbouw.

Op de begaande grond is gekozen voor vloerverwarming als hoofdverwarming welke per vertrek individueel regelbaar was via domotia.
Om de kosten te drukken zijn de bestaande cv ketel en boiler behouden gebleven maar is het systeem uitgebreid met een lucht/water warmtepomp van Daikin.
De hebben wij zo aangesloten dat het grootste deel van het jaar de verwarming draait op de duurzame installatie van de warmtepomp en wanneer de winter echt invalt de cv ketel bijspringt om de woning op een behaaglijk niveau te houden.
Ook door de behoefte van veel warm tapwater, wordt dit nog steeds voorzien door de cv ketel en indirect gestookte boiler.
De 1e verdieping hebben wij voorzien van lage temperatuur convectoren van Jaga welke ook weer bedient konden worden door het domotica systeem in de woning.

De badkamers zijn voorzien van een hoog afwerkings niveau door het luxe en moderne sanitair.
Tevens is de gehele waterinstallatie aangesloten op een waterontharder wat de levensduur van de toestellen ten goede komt, en zorgt voor minder kalkafzetting op douchewanden en kranen.